Rådgivning

Antidiskrimineringsbyrån Stockholm norr

Anmäl ditt ärende direkt här på sidan. Du kan anmäla diskriminering här, klicka på ”Anmäl diskriminering” så öppnas ett anmälningsformulär: Anmäl diskriminering

E-post: kontakt@antidiskrimineringstockholm.se
Telefon: +46 720835424
Besök: Medborgarplatsen 4, 118 26 Stockholm

Du kan ta kontakt med oss via e-post eller telefon. Vi tar inte emot besök utan tidsbokning. Vi börjar med att lyssna på ditt ärende för att sedan eventuellt boka in ett besök hos oss.

Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning och stöd om du har utsatts för diskriminering. Vårt upptagningsområde är framförallt norra Stockholms län. Vänligen ring för att rådgöra med oss och för tidsbokning.

Vi är inte en myndighet och omfattas inte av offentlighetsprincipen. Det betyder att du kan vara anonym och att ditt diskrimineringsärende inte blir offentligt såsom om du anmäler det till en myndighet, till exempel Diskrimineringsombudsmannen.

Andra aktörer

Diskrimineringsombudsmannen (DO)
Diskrimineringsombudsmannen (DO) är den svenska myndighet som har tillsynsansvar över diskrimineringslagen. Du kan anmäla ditt diskrimineringsärende till DO.

Facket – för arbetslivet
Om du är medlem i ett fackförbund så ska du i första hand vända dig dit om det gäller diskriminering i arbetslivet. Vi kan ändå finnas med som en resurs vid ärendet så anmäl det gärna till oss också.

Antidiskrimineringsbyråer runt om i landet
Om du inte bor i Stockholm finns det antidiskrimineringsbyråer på flera platser runt om i Sverige.

Att själv väcka talan i domstol
Om du har utsatts för diskriminering har du också möjlighet att själv väcka talan i domstol.